Gips

Gips er et delikat og flot, hvidt materiale, som har en mat overflade.  Gips skulpturer egner sig bedst til montering i billedramme – dette fordi de er lidt sårbare, men de kan stå frit eller monteres på en sokkel, så længe man beskytter og passer godt på dem.  Gips skulpturer i billedrammer er meget populære som kopier til gave brug.

CIMG7671

Støbt marmor

Støbt marmor er et specielt materiale, som fremstilles med hvid eller naturfarvet marmor.  Det fås en smuk, glansfuld overflade ved polering.  Støbt marmor er dejlig holdbart, og er det mest udbredte valg blandt kunderne – uanset om skulpturen monteres på sokkel eller i ramme.

Koldstøbt bronze / kobber / messing

Et meget holdbart syntetisk materiale, hvor 70% metal indgår i processen.  Det færdige resultat er meget svært at skelne fra afstøbninger foretaget i varmstøbt metal.  Formen er støbt massivt og, når overfladen er poleret vil materialet reagere præcist som det virkelige metal, altså blive lidt mørkere over tid på grund af iltning og berøring.  Et fremragende alternativ til varmstøbt metal på grund af udseendet og en lavere fremstillingspris.

Krystal

Skulpturerne i massivt, klart krystal er absolut udsøgte og pragtfulde i deres udseende – især når lyset falder på dem, og skinner igennem.  Snitfladen er slebet, så man kan se ind i skulpturen, hvorimod den øvrige overflade er uigennemsigtig – dette betyder at enhver linje og detalje er synlig.  Jeg har en aftale med glaskunstneren Torben Jørgensen, som støber på baggrund af de forme og voksafstøbninger jeg laver.  Der må forventes en væsentlig længere leveringstid på fremstilling af skulpturer i krystal, og vi støber kun babyer op til 9 mdr.

CIMG2085

Varmstøbt bronze

Varmstøbning er den proces, hvor materialet smeltes og derefter støbes i en form.  Efter støbningen er der forskellige muligheder for patinering.  Jeg har en aftale med Skulpturstøberiet, som har meget stor erfaring i støbning af kunst.  De støber på baggrund af de forme og voksafstøbninger jeg laver.  Der må forventes længere leveringstid på varmstøbte skulpturer.

CIMG2483

Øvrige materialer

Det er muligt at få skulpturen fremstillet i andre materialer end dem vist ovenfor, f.eks. koldstøbt aluminium – et meget holdbart, syntetisk materiale, som er svært at skelne fra varmstøbt aluminium og som får et sølvagtigt skær.  Varmstøbt kobber, poleret eller patineret, er også en mulighed og endelig massivt sterling sølv eller guld.  De tre sidstnævnte laver jeg ikke selv i værkstedet, men leverer i stedet til støberiet.  Det betyder en leveringstid på mindst 3 måneder.

Sokler

Sokler kan fås i støbt marmor i farverne grå, sort, natur eller hvid i forskellige størrelser, tykke eller tynde, helt firkantede eller med en profileret kant.  Granitsokler fås ligeledes i forskellige størrelser og tykkelser.  Træ er også en mulighed; her kan du vælge mellem teak, mahogni eller ask.  Det er muligt at vælge mellem sokler til fritstående brug eller til vægmontering.

Billedrammer

Du kan vælge mellem en bred vifte af trærammer:  eg, birk, malet hvid, sort, guld eller sølv og endelig hvidvasket.  Andre træsorter, f.eks. kirsebær, kan vælges mod merpris.  Med hensyn til rammeprofiler findes et udvalg af flere forskellige.

Navneskilte

Indgraverede navneskilte til montering på sokler kan bestilles i sølv, messing, kobber og aluminium, og til billedrammer i aluminium; her placeres navneskiltet inde under glasset.